Workshops

Workshops voor bedrijven

Verander je leefstijl

Burn-out klachten, obesitas risico op suikerziekte en hart- en vaatlijden, zijn aandoeningen die niet van het ene op het andere moment er zijn. Lang voordat deze klachten zich uiten zijn er al kleine signalen van het lichaam die wij, omdat we het druk hebben, negeren.

Vaak is er al jaren sprake van stress, slechte leefgewoontes en ongezonde voeding en drank.
De leefstijl van de meeste mensen kan beter. Hoe pak je dit aan, zonder dat het veel van je vraagt. Zeker in het begin is het erg wennen, maar niet onmogelijk. In deze workshop ga je daarmee aan de gang om daar inzicht in te krijgen.

Wat kies ik

In deze workshop wordt op een interactieve manier besproken welke keuzes van eten de betere variant zijn. Zonder dat wij het beseffen kiezen we vaak net het verkeerde product. Als we ervan op de hoogte zijn, is een andere keuze gemakkelijker te maken.
Natuurlijk weten we allemaal wel dat we beter niet een tablet melkchocolade kunnen eten, maar als je trek in iets zoet en lekkers hebt is de verleiding wel groot. Hier kan je ook voor een gezondere variant kiezen.
Welke product of soort eten kan ik kiezen wat wel, wat niet of liever niet.
Dit wordt in deze workshop duidelijk gemaakt.

Kookworkshop

Gezonde voeding kiezen is belangrijk, maar om er een smakelijk gerecht van te maken is niet altijd eenvoudig. In deze kookworkshop krijgt u uitleg hoe er met gezonde seizoensgebonden producten een heerlijke maaltijd kan worden gemaakt.

Afhankelijk van de vraag kan er een lekker voedzaam ontbijt, een heerlijke lunch of een geweldig diner worden samengesteld en gekookt onder begeleiding van een kok.
Minimale deelname 12 personen.

Ontspanning

Elke mens heeft ontspanning nodig om ons lichaam en geest te laten herstellen.
Krijgen wij niet voldoende tijd om te ontspannen dan stapelen vermoeidheid en spanning zich op met stress tot gevolg.
Als je regelmatig ontspant kun beter omgaan met de eisen die in het werk en dagelijks leven aan je worden gesteld.

In deze workshop gaan we in op ‘hoe te ontspannen’.

Bewegen

Bewegen is voor ons mensen van levensbelang, dit klinkt misschien hoogdravend maar het is wel zo.

Als wij bewegen doen we aan stressreductie.
Bewegen betekent niet dat je drie maal per week naar de sportschool moet, iedere dag 30 minuten bewegen is al goed, beter is het als je 1 of 2x per week een uur matig intensief beweegt. Wat en hoe je dat kan doen leggen we uit in deze workshop.

Stress wat doet het met ons

Stress is op zich een goede reactie van ons lichaam op gevaarlijke situaties, wie zijn alert en klaar om te vluchten.
Als stress langdurig aanhoud gaat ons lichaam anders reageren. Door langdurige stress verandert er iets in ons brein, de hormoonhuishouding is verstoord en hersengebieden zijn ontregeld. Hierdoor wordt ook het lichaam ernstig belast, ‘we zitten niet goed in ons vel’, zijn lusteloos en vertonen allerlei kwaaltjes. De stress wordt hierdoor nog erger.

Burn-out ligt op de loer evenals hart- en vaatziektes. Chronische stress verzwakt je immuunsysteem en dat heeft ook gevolgen voor de hersenen. Een verzwakt immuunsysteem betekent dat je vatbaarder bent om ziek te worden. Het is dus belangrijk om de stress te reduceren tot een aanvaardbaar niveau. In deze workshop geven we inzicht in wat er in het lichaam en hersenen gebeurt en hoe je de stress kan verminderen.

Voor alle workshops geldt, prijs op aanvraag.

Scroll naar top