Recepten

Gegrilde kip met Griekse quinoa salade

Aantal personen: 4

Ingrediënten:

  • 150 gr quinoa
  • 400 ml water
  • eventueel bouillonblokje voor de smaak
  • 25 gram boter
  • 1 rode peper; ontzaad en fijngehakt
  • 1 teen knoflook; fijngeperst
  • 400 gram kipfilets (kan ook in blokjes)
  • 1½ eetlepel extra vierge olijfolie
  • 300 gram kerstomaatjes; doormidden gesneden
  • 1 of 2 rode paprika’s
  • 1 rode ui; fijngehakt
  • 100 gram feta;verkruimeld
  • klein bosje mint; fijngehakt
  • sap en rasp van ½ citroen

Bereidingswijze:

Bereid de quinoa; quinoa eerst héél goed spoelen, in pan met 400 ml water en eventueel een bouillonblokje doen. Laten koken tot deze gaar is 15-20 minuten of al het water geabsorbeerd is.

Grill de paprika’s ± 20 minuten in een op 220°C voorverwarmde oven.
Besprenkel de kipfilets met wat olijfolie en bestrooi met peper en zout. Verhit de grillpan tot heet en grill 3-4 minuten, of tot de kip gaar is. Haal de kip uit de pan en houd deze warm in folie.
Haal het velletje van de gegrilde paprika’s. Snijd de paprika in repen en verwijder de zaadlijsten.
Doe de paprikareepjes, tomaatjes, olijven, ui, feta en mint in een kom. Doe de gekookte quinoa erbij. Breng op smaak met de citroen rasp en sap, olijfolie en wat peper en zout. Doe de kip erdoor en serveren maar.

Deel dit recept

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print
Scroll naar top