Recepten

Goulash

goulash

2 tot 3 personen

Ingrediënten:

  • rundvlees 300/400 gr.
  • bakje champignons 150 gr.
  • ui twee middelgrote of een grote
  • paprika
  • zout/peper
  • blikje tomatenpuree
  • laurierblad of poeder
  • kruidnagel of kruidnagelpoeder
  • tijm
  • vloeibaar bak product
  • water (klein kopje lauw water)

Bereidingswijze:

Gebruik een ruime braadpan. Doe het bakproduct in de pan (meestal doe ik een beetje vloeibare margarine met een scheut olie in de pan zorg ervoor dat het niet meer schuimt, laat het bruin worden en voeg dan pas het vlees toe, wat je eerst met zout en peper hebt gekruid.
Bak het vlees lekker bruin.(regelmatig roeren). Voeg als het vlees bruin genoeg is de uien toe. Laat deze even mee bakken tot ze glazig zijn dus niet bruin.
Voeg dan de klein gesneden paprika* en champignons toe. Bak alles gedurende een aantal minuten mee.
Voeg als alles nog lekker bakt de tomaten puree toe en bak deze gedurende ongeveer twee minuten mee. Doe er dan het lauwe water bij en blus even af.
Voeg daarna laurierblad (2 stuks) of poeder toe (theelepel) doe dit ook met de kruidnagel(2 a 3 stuks) of kruidnagelpoeder( iets minder dan een halve theelepel).
Doe er dan tijm bij een aantal takjes verse tijm of gedroogde tijm ongeveer een kleine eetlepel.
Laat het gehele ongeveer 1,5 gaar sudderen, roer regelmatig en kijk of er voldoende vocht in de pan blijft anders lauw water toevoegen.
Indien nodig bij kruiden met peper.

Lekker met zilvervlies rijst.

Tip: Wat er over blijft kan goed tot goulash soep worden verwerkt, met b.v. volkoren brood of naanbrood en een groene salade.

*De paprika schil ik meestal, dan overheerst de smaak minder en is dat beter te verdragen voor veel mensen.

 

 

Deel dit recept

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print
Scroll naar top