Recepten

Kervelsoep

kervelsoep

4 personen

  • Ingrediënten:
  • 250 gr. verse kervel
  • 200 gr. jonge bladspinazie
  • 1 grote ui of twee middel grote uien
  • 2 grote aardappelen
  • flink teentje knoflook
  • olie
  • groente bouillon verse of van blokjes 2 tot 3 liter
  • enkele takjes verse tijm, 1 takje rozemarijn
  • enkele blaadjes laurier
  • room
  • optioneel pastinaak

Bereidingswijze:

Snijd de uien fijn. Ontdoe de knoflook van het velletje en snijd klein, mag ook door een pers maar dan is de smaak sterker.
Doe de olie in een gewone kookpan en bak de uien met de knoflook aan, niet laten kleuren! Giet als de uien glazig zijn de groenten bouillon in de pan.
Schil de aardappelen en eventueel de pastinaak en snijd in echt kleine stukken, voeg dit toe aan de soep.
Maak van de verse kruiden met een keukentouwtje een bouquet garni, doe dit in de soep, je mag nu eventueel al bijkruiden met peper. Laat de soep minimaal 10 tot 15 min. koken.
Snijd in de tussentijd de kervel en de spinazie wat kleiner. Houd wat mooie kervel blaadjes achter voor de garnering. Doe de kervel met de spinazie in de pan bij de soep en kook nog ongeveer 5 minuten. Haal de pan van het vuur en gebruik een staafmixer om het geheel tot een gladde soep te maken. Eventueel nog verder afkruiden met peper en een beetje zout.

In de soep kunnen diverse soorten vis of vlees worden toegevoegd zoals:
gerookte zalm snippers, gerookte forel, Hollandse garnalen, gerookte kipfilet, gesneden kipfilet, of ossentong.

Bron: foto van recepten be. Recept uit eigen keuken.

 

Deel dit recept

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print
Scroll naar top