Recepten

Korianderquinoa met kip en cashewnoten

4 personen

Ingrediënten:

  • 150 gr quinoa
  • 400 ml water
  • 15 g verse koriander, blad geplukt
  • 100 g gezouten cashewnoten
  • 1 ui, in partjes
  • 2 el olie
  • 1 el gemalen korianderzaad
  • 400 gram kipfiletstukjes
  • 300 g broccoliroosjes
  • 300 g worteltjes met peultjes

Bereidingswijze:

Bereid de quinoa; quinoa eerst héél goed spoelen, in pan met 400 ml water en eventueel een bouillonblokje doen. Laten koken tot deze gaar is 15-20 minuten of al het water geabsorbeerd is.

Kook de worteltjes, peultjes en broccoliroosjes 4 min. voor.
Schep de kipfiletstukjes om met gemalen koriander en zout en peper naar smaak en roerbak ze in een wok in de hete olie in ca. 7 min. goudbruin en gaar.
Voeg na 5 min. de uienpartjes toe. Schep de gekookte groentes en de cashewnoten erbij en roerbak 2 min. Schep het korianderblad door de gekookte quinoa.
Verdeel de korianderquinoa over 4 borden en schep de roerbak van kip en groente erbij.

Extra tip: maak de kip pittig met 1 tl sambal oelek.

Deel dit recept

Facebook
Twitter
Pinterest
WhatsApp
Email
Print
Scroll naar top