Recepten

Korianderquinoa met kip en cashewnoten

4 personen

Ingrediënten:

  • 150 gr quinoa
  • 400 ml water
  • 15 g verse koriander, blad geplukt
  • 100 g gezouten cashewnoten
  • 1 ui, in partjes
  • 2 el olie
  • 1 el gemalen korianderzaad
  • 400 gram kipfiletstukjes
  • 300 g broccoliroosjes
  • 300 g worteltjes met peultjes

Bereidingswijze:

Bereid de quinoa; quinoa eerst héél goed spoelen, in pan met 400 ml water en eventueel een bouillonblokje doen. Laten koken tot deze gaar is 15-20 minuten of al het water geabsorbeerd is.

Kook de worteltjes, peultjes en broccoliroosjes 4 min. voor.
Schep de kipfiletstukjes om met gemalen koriander en zout en peper naar smaak en roerbak ze in een wok in de hete olie in ca. 7 min. goudbruin en gaar.
Voeg na 5 min. de uienpartjes toe. Schep de gekookte groentes en de cashewnoten erbij en roerbak 2 min. Schep het korianderblad door de gekookte quinoa.
Verdeel de korianderquinoa over 4 borden en schep de roerbak van kip en groente erbij.

Extra tip: maak de kip pittig met 1 tl sambal oelek.

Deel dit recept

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print
Scroll naar top