4 personen
Ingrediënten:
- 150 gr quinoa
- 400 ml water
- 15 g verse koriander, blad geplukt
- 100 g gezouten cashewnoten
- 1 ui, in partjes
- 2 el olie
- 1 el gemalen korianderzaad
- 400 gram kipfiletstukjes
- 300 g broccoliroosjes
- 300 g worteltjes met peultjes
Bereidingswijze:
Bereid de quinoa; quinoa eerst héél goed spoelen, in pan met 400 ml water en eventueel een bouillonblokje doen. Laten koken tot deze gaar is 15-20 minuten of al het water geabsorbeerd is.
Kook de worteltjes, peultjes en broccoliroosjes 4 min. voor.
Schep de kipfiletstukjes om met gemalen koriander en zout en peper naar smaak en roerbak ze in een wok in de hete olie in ca. 7 min. goudbruin en gaar.
Voeg na 5 min. de uienpartjes toe. Schep de gekookte groentes en de cashewnoten erbij en roerbak 2 min. Schep het korianderblad door de gekookte quinoa.
Verdeel de korianderquinoa over 4 borden en schep de roerbak van kip en groente erbij.
Extra tip: maak de kip pittig met 1 tl sambal oelek.