Recepten

Linzensalade met kappertjes

linzensalade

Bijgerecht voor 2 personen

Ingrediënten:

  • 250 puy- of belugalinzen (kan evt. ook linzen uit blik)
  • vier handjes spinazie
  • 1 rode ui
  • blikje kappertjes
  • 1 pakje champignons
  • bosje verse koriander (geen fan van koriander? gebruik dan peterselie)
  • dressing
  • 3 eetlepels extra vierge olijfolie
  • 1/4 theelepel van elk: komijnpoeder, korianderpoeder, kurkumapoeder, kaneelpoeder
  • 1 theelepel dijonmosterd
  • 1 eetlepel ahornsiroop
  • 2 eetlepels appelciderazijn
  • zeezout & zwarte peper naar smaak

Bereidingswijze:

  1. Bij gebruik van verse linzen -> Spoel de linzen en giet ze af. Doe ze in een pan en giet er water bij totdat de linzen onder staan. Laat de linzen ongeveer 15 minuten koken (proef even of ze al gaar zijn) zie stap 3. Doe ze in een schaal.
  2. Bij gebruik linzen uit blik -> Spoel de linzen af in een vergiet en laat ze uitlekken. Doe de linzen in een schaal.
  3. Hak de kappertjes in kleinere stukjes (of laat ze heel). Snij de verse spinazie in iets kleinere stukjes (je wilt de bite behouden). Snipper de ui en bak die samen met de champignons in een koekenpan voor ongeveer 5-7 minuten.
  4. Maak de dressing: Meng de olijfolie, appelazijn, mosterd, ahornsiroop en kruiden in een afgesloten beker en schud goed. Proef, en voeg naar smaak nog zout en peper toe.
  5. Doe de linzen, samen met de ui, champignons, verse fijngehakte spinazie en kappertjes in een schaal. Voeg de dressing toe en voeg fijngehakte koriander of peterselie toe

Bron: Puur suzanne, foto Pintrest

 

Deel dit recept

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print
Scroll naar top