Recepten

Pittige soep

pittige soep

2 tot 4 personen

Ingrediënten:

  • klein blikje bonen(kidneybeans)
  • klein blikje linzen (maakt niet groene of bruine linzen)
  • olijfolie
  • blikje gepelde tomaten (makkelijker zijn blokjes)
  • een zak Thaise roerbakmix, mag ook Italiaanse groenten zijn (is minder pittig)
  • rode peper (vers)
  • bouillonblokje 2 stuks of groentebouillonblok
  • rookworst (vega) of gerookte kipfilet/ gewone kipfilet

Bereidingswijze:

Laat de bonen en linzen uitlekken in een vergiet of zeef. Snijd het pepertje open en haal de zaadjes en zaadlijstje eruit (pas op voor de vingers want dat is heet als je er daarna iets mee aanraakt (mond, ogen). Al naar gelang de pittigheid gebruik je een heel pepertje of de helft.
Bak de roerbakgroenten in een gewone kookpan met een scheutje olijfolie, ze hoeven niet gaar te worden. Voeg de gesneden peper toe.
Doe de inhoud van het blikje gepelde tomatenblokjes erbij en roer door. Voeg water toe, tot de groenten onderstaan, wil je meer dan iets meer water toevoegen.
Hierna de bouillonblokjes erbij doen, hoe meer water hoe meer blokjes.

Ongeveer 10 minuten voor het opdienen de rookworst(vega) of kipfilet klein snijden en erbij doen.

Lekker met stokbrood of focaciabrood en indien gewenst een groene salade.

Bron: Allerhande, aanpassingen uit eigen keuken

 

Deel dit recept

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print
Scroll naar top