Recepten

Rode pastasaus

rode pastasaus

Ingrediënten:

  • 2 vleestomaten
  • 2 uien
  • paar teentjes knoflook
  • rode peper
  • zoete puntpaprika
  • 1 eetlepel kappertjes
  • handvol basilicum
  • oregano
  • tijm

Bereidingswijze:

Kook de 2 vleestomaten kort en in weinig water (ik doe ze met vel en al in de blender). Fruit de uien, knoflook, rode peper en de zoete puntpaprika zachtjes.

Doe dit alles in de blender of staafmixer.

Eventueel op smaak maken met nog wat zout of bouillonblokje. Is de saus te zuur? Een zoetje of gember- of ahornsiroop kan dit oplossen.
(Vega) gehakt rullen en saus erdoor roeren.
NIET meer aan de kook brengen want dan gaat de smaak van de basilicum verloren. Over de pasta nog wat geraspte kaas of Parmezaan.

Salade met olijven erbij.

Deel dit recept

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print
Scroll naar top