Leefstijlcoaching voor scholen

Gezond op school

Overgewicht bij kinderen komt steeds vaker voor in Nederland. De grootste oorzaak hiervoor is veel vet eten en te weinig beweging. Kinderen zitten tegenwoordig liever met een zak chips achter de TV of computer dan dat ze buitenspelen. Daarnaast hebben ouders vaak weinig zicht op het eetpatroon van hun kind, vooral wanneer hij of zij in de puberteit komt.

‘Gezond op school’ richt zich vooral op kinderen in de basisschool leeftijd. Kijk voor workshops of lezingen voor het MBO/HBO hier.

Het doel van het programma ‘Gezond op school’ is kinderen op een leuke en interactieve manier kennis te laten maken met gezonde voeding en beweging.

Het programma werkt preventief en draagt er aan bij dat wanneer kinderen later in de puberteit komen zij in staat zijn om gezondere keuzes te maken.

Duur van het programma

Het programma duurt in totaal 30 weken. Eens per twee weken komt Feniks Leefstijlcoaching een gastles geven. De andere week gaan de leerlingen thuis aan de slag met het ‘huiswerk’ dat zij in de les hebben gekregen.

Opzet van het programma

Elke gastles bestaat uit een praktijk en een theorie gedeelte. Elke week staat er een ander stuk fruit of gezonde groente in de spotlight.

In het theorie gedeelte leren wij de kinderen op een interactieve manier waarom het stuk fruit of groente dat in de spotlight staat zo gezond is.

In het praktijk gedeelte gaan we met kinderen beweegoefeningen doen, knutselwerkjes maken en leren we kinderen hoe je het stuk fruit of groente in de spotlight simpel kan klaarmaken en op eten. Tot slot geven wij de kinderen een flyer mee voor de ouders waar het stuk fruit of groente opstaat dat die week tijdens de les aanbod is gekomen. Wij vragen de ouders de groente in de komende week eens te kopen en samen met hun kind klaar te maken.

Kosten van het programma

Voor scholen maken we een offerte op maat. Neem contact met ons op voor meer informatie.

Workshop & lezingen

Workshops of lezingen: HBO & MBO

Uiteraard geeft Feniks Leefstijl Coaching ook graag workshops of lezingen aan leerlingen van het MBO of HBO. Tijdens deze lezingen en workshops gaan we aan de slag met verschillende onderwerpen zoals ‘wat is een gezonde leefstijl’, ‘hoe gezond leef ik momenteel’ en ‘hoe kan ik een gezonde leefstijl volhouden’. Neem voor meer informatie gerust contact met ons op.

Scroll naar top