Recepten

Stamppot boerenkool

stamppot boerenkool

Ingrediënten:

  • 250 gr. aardappelen
  • 250/300 gr boerenkool meer mag ook
  • Rookworst(vega)
  • Azijn
  • Zout/peper
  • Spekreepjes

Bereidingswijze:

Neem een ruime pan een doe hierin de boerenkool met een bodempje water. Voeg een scheutje azijn toe(dit maakt de boerenkool zachter) breng aan de kook af en toe om roeren.
Schil de aardappelen en was ze en zet ze op met een beetje zout. Zorg dat ze onder water staan.
Terwijl de aardappelen en de boerenkool koken, de spekjes in een koekenpan uitbakken op een niet te hoog vuur.
Warm in een aparte pan de rookworst op volgens voorschrift.
Als de aardappelen koken, op een laag vuurtje gaar afkoken en afgieten, hierna even laten staan van het vuur af met deksel op de pan. Hierna even opschudden.
De boerenkool kan als de aardappelen gekookt zijn ook worden afgegoten.
Stamp de aardappelen fijn met een stamper en voeg de boerenkool toe meng alles door elkaar hierna de spekjes toevoegen.
Om een smeuïg geheel te krijgen wat melk toevoegen en alles opnieuw mengen. Eventueel nog op smaak brengen met wat peper.
Klaar is de boerenkool.

 

Deel dit recept

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print
Scroll naar top